Ik leer door te doen

We hebben ons onderwijs zó ingericht dat er op allerlei manieren geleerd kan worden. We leren dus ook door te ervaren en te doen. Dat doen we binnen de vakgebieden wereldoriëntatie, techniek en verkeer en door thematisch en projectmatig te werken.

In de groepen 1/2 werken we met Speelplezier. Een methodiek om kinderen spelend te laten leren. Leren op een manier die bij het jonge kind vanzelf gaat! In groep 3 en 4 werken we met dezelfde thema's en is er ook nog voldoende tijd en ruimte om spelend te leren. Groep 5 tot en met 8 werken met eigen thema's waarin oriëntatie op de wereld centraal staat. De thema's volgen een tweejaarlijkse cyclus.

Ook onze buitenruimte is ingericht als ervaringsplek. Onze kindernatuurtuin oogt misschien rommelig, maar is een heerlijke plek waar kinderen kunnen bouwen, sjouwen en ervaren. Wil je meer weten? Klik dan hier.

Weerbaarheid is belangrijk en te leren door te doen. Grenzen stellen én grenzen kunnen accepteren, leer je met onze Rots & Water lessen. Elk jaar geeft de leerkracht, naast de lessen bewegingsonderwijs, een R&W training aan de groep. Zo leren kinderen om voor zichzelf op te komen (rotshouding) of in vriendschap (waterhouding) conflicten op te lossen. Onze leerkrachten zijn gecertificeerd Rots & Water trainer.